Екшън по пернишки, но в София - мъж нападна шофьор с нож, засякъл го с колата 13.12 | 16:35

Мъжът е откаран по спешност в болница. Имало е реална опасност за живота му

От Кремена Бедерева

60-годишен мъж се нахвърли върху шофьор на пътя и го прободе с нож, защото засякъл автомобила, в който пътувал. Случката се разиграла в неделя.

Малко след 13.00 часа, на кръстовище в столичния квартал "Младост”, 37-годишният Владимир чува упоритото натискане на клаксона от колата, която се движи зад него.

Мъжът отбива, спира и слиза от автомобила. В същото време от другата кола изскача по-възрастен мъж, който го обвинява, че го е засякъл.

Двамата започват разгорещен спор, който бързо прераства в схватка. Между ударите, по-възрастният неочаквано вади нож и пробожда Владимир в гръдния кош.

Мъжът е откаран по спешност в болница. Имало е реална опасност за живота му, след като станало ясно, че острието е проболо белия дроб. Раненият вече се възстановява. Засега отказва да говори за случая.

Два дни след кървавия инцидент на пътя, с помощта на точно описание, полицаите от Седмо РПУ арестуват нападателя, съобщава bTV. 60-годишен от София. Осъждан за хулиганство и финансови измами. В богатото си досие има и няколко случая на нанесени телесни повреди.

Често прибягвал до юмручни схватки и употребявал подръчни средства за сломяване на опонента. Този път обвинението му е за опит за убийство, а последствията едва ли ще останат само на хартия.

Това е поредният случай на ръкопашно правораздаване на пътя, в което изнервени и агресивни шофьори търсят възмездие за нараненото си его от маневрата на шофьора от съседната лента.

Водещи

Най-четени