Екшън сцени в Благоевград заради отнето предимство на пътя 01.11 | 18:27

Младеж е в болница след удар с чук, 83-годишен мъж - блъснат от бус на пешеходна пътека

От iNews.bg

На сцени като от екшън станаха свидетели в Благоевград днес следобед. Поводът – спор за предимство на кръстовище. 20-годишен младеж е приет за наблюдение в болницата в града след като бе ударен с чук в гърдите. Инцидентът станал в следобедните часове след засичане между два автомобила.

Случката започва към 16 ч. на кръстовището на улиците "Сан Стефано” и "Славянска”. Там се засичат автомобил за безплатна доставка на храна и джип. Водачите слизат и започват да се разправят пред погледите на хората пред поликлиниката в Благоевград. Единият от водачите вади дървена цепеница и започва да удрят по тавана на другата кола. Вторият автомобил потегля. Започва преследване. Двете коли се засичат отново пред сградата на Югозападния университет. Там от багажника на единия вече е изваден чук, с който 20-годишният младеж е ударен в гърдите. По-късно той е транспортиран до болницата, където е настанен за наблюдение.

Полицията разпитва и взема показания от участниците от поредната свада след спор за предимство на пътя. Според информация на БГНЕС правилата за движение на въпросното кръстовище са променени преди 7 години, но никой не гледа знаците.

Малко по-късно при друг инцидент е пострадал възрастен мъж. Той е с травма на главата и също е настанен в МБАЛ-Благоевград. 83-годишният човек пресичал на пешеходна пътека пред Второ СОУ. От близката ул. "Стефан Стамболов" на заден ход излиза микробус, който блъска пострадалия.

Водещи

Най-четени