Ерменков: ГЕРБ водят консултациите така, сякаш не са готови на компромис 19.10 | 13:46

Kогато има някакъв проблем в БСП, хубаво е той да се решава вътре в нея, смята той

От Цанка Донкова

ГЕРБ водят консултациите така, сякаш не са готови на компромис. Това заяви Таско Ерменков в ефира на БНР.

"Когато се водят преговори, се търсят както онези неща, които сближават позициите, така и в какви посоки могат да се направят компромиси. Досега от ГЕРБ не съм чул на какви компромиси са готови. Дори чух, че не съгласни с политически сили, които държат на принципите си, както и че не са съгласни с други, защото са ги променили”, каза той.

Като пример Ерменков посочи преговорите с БСП, след които ГЕРБ заявили, че не могат да намерят общ език със социалистите, защото държали на принципите си, а от друга страна, преговарящите на Борисов не искали да говорят с ББЦ, защото били променили принципите си.

"Затова мисля, че ГЕРБ не са наясно със себе си”, коментира още той и посочи, че БСП никога не би отказала среща на политически лидер, още повече на партия, спечелила доверието на по-голямата част от гласуващите на избори.

Той заяви още, че участието на БСП в политическия живот на България ще бъде в името на това хората да видят, че БСП държи на политическите си обещания.

По отношение на партията, той каза още, че когато има някакъв проблем в нея, е хубаво той да се решава вътре в БСП, а не извън нея. 

Водещи

Най-четени