Ето го убития полицай Емил Шарков 14.03 | 18:16

Ранените полицаи са със стабилни жизнени показатели

От Цанка Донкова

Снимка на загиналия полицай Емил Шарков бе разпространена от пресцентъра на МВР. Служителят на реда загуби живота си при трагичния инцидент в Лясковец, докато се опитвал да прикрие колегите си.

Причина за смъртта на Шарков е била шийна рана. Това стана ясно от думите на полковник Николай Младенов, участвал в транспортирането на ранените полицаи до София, съобщава Агенция "Фокус”.

"Три са местата, по които може да има поражения, когато се носи бронежилетка - това са ингвиналните гънки и големите кръвоносни съдове - ръка и шия”, уточни той. По думите му, останалите ранени полицаи, са извадили късмет, че не са получили смъртоносни рани. Той допълни, че при тях огнестрелните наранявания са били предимно в областта на горните крайници.

Тримата пострадали служители на МВР, които бяха транспортирани от Лясковец, са настанени в Клиниката за анестезиология и реанимация на ВМА. Ранените са с огнестрелни наранявания на горни крайници, но със стабилни жизнени показатели. След извършване на първоначалните изследвания, на единия от пострадалите е установено счупване на горна дясна ръка, със засягане на подмишница и масивна мекотъканна травма, криеща риск от усложнения. Вторият пострадал е без счупвания, но с тежка мекотъканна травма в областта на лява ръка и подмишница със значителна липса на тъкани и също с риск от инфекциозни усложнения. Третият пострадал също е с мекотъканна травма и липса на тъкани от дясната ръка. На тримата е извършена спешна реконструктивна хирургична намеса, след което са приведени за лечение в реанимацията на ВМА. В момента им се провежда антибиотично лечение с цел ограничаване на риска от усложнения, вследствие на огнестрелните наранявания.

"При един от служителите на МВР, има много сериозно нараняване на китката", заяви доцент Неделчо Цачев от катедра "Ортопедия и травматология”. По думите му, съществува риск за съхраняване на крайника му, въпреки, че за момента ръката е без съдови наранявания, и има сетивност. Предстоят много продължителни и тежки операции за възстановяването ѝ и има опасност от трайни увреждания.

Водещи

Най-четени