Ето кой трябва да направи служебен кабинет 21.11 | 09:44

След като БСП и ГЕРБ отказаха мандата, най-логично е ПФ да се опита, казва Софиянски

От iNews.bg

Бившият кмет на София и бивш служебен премиер Стефан Софиянски твърди, че най-логично след като БСП и ГЕРБ отказаха мандата ще е Патриотичният фронт да се опита да създаде служебен кабинет. Това бил най-добрият вариант, тъй като кампанията им била най-добра, умерена и разумна. Уверен е, че не е добра идея да се съставя правителство, което да функционира тогава, когато няма парламент.

"Нашето служебно правителство имаше изключително много проблеми. Красимир Каракачанов трябва да проведе разговори с ГЕРБ и БСП, да получи подкрепата им и да направи едно експертно правителство”, каза Стефан Софиянски пред Нова тв.

Според Софиянски в момента в страната няма опасност от нестабилност, която да притесни хората от финансова гледна точка. Засега изпълнението на бюджета върви нормално и не трябва да има катаклизми.

По отношение на гласа му на последните президентски избори и евентуалната възможност да се включи в нов кабинет Софиянски коментира следното:

"Не съм гласувал нито за ген. Радев, нито за Цачева, нито за Плевнелиев. Бил съм опозиция. Така че е трудно да ме потърсят точно мен”.

Водещи

Най-четени