Жандармерията победи битовата престъпност 23.02 | 16:40

Униформените предотвратиха побой и задържаха крадци

От Цанка Донкова

Акцията на жандармерията срещу битовата престъпност бележи една след друга победи. В третата седмица от началото на акцията в страната от МВР се похвалиха с "преустановено разрастване на скандал” край пощата в Горна Оряховица, съобщава bTV.

Полицаи станали свидетели на побой между двама мъже. Те веднага се намесили и прекратили свадата, съобщават от пресцентъра на МВР. Причина за скандала се оказала забележката на 44-годишен пътник в автобус към шофьора – М.А. на 34 години, за неизправност на вратите на возилото. По думите на пътника те не се отваряли и се налагало да бъдат придържани, за да не ударят някого от слизащите.

Полицията задържала шофьор, който се оказал криминално проявен и осъждан. Направен е бил и оглед на автобуса, при който проблемът бил потвърден. Срещу мъжа е образувано бързо производство, случаят е докладван на дежурен прокурор.

От Генералната дирекция "Национална полиция” обобщават, че за изминалото денонощие на територията на страната са проверени 2944 души, като са задържани 86.

1596 са проверените автомобили, като общият брой на регистрираните престъпления е 83, образуваните досъдебни производства са 54, бързи производства – 18, съставени са 299 акта за административни нарушения и 171 протокола.

В Бургас пък в събота (22 февруари) към 21:30 часа в района на Средец е бил спрян за проверка лек автомобил Opel Corsa. Колата е била управлявана от 32-годишния Г.Д., а спътник му е бил П.К. на 27 години. Именно в него полицаите открили найлонов плик с марихуана, газов пистолет и палка. Водачът пък не притежавал свидетелство за управление на автомобила. Двамата са задържани в рамките на 24 часа, срещу тях е образувано досъдебно производство.

По същото време в Павликени в момент на кражба на монетник от кафе–автомат е задържан извършителят С.А. на 19 години, срещу когото е образувано бързо производство.

В Роман пък гражданин е подал сигнал към 02:25 часа, че мъж е нахлул в частен имот. Служители на полицията са задържали 20-годишният П.А. По време на ареста той бил вече изнесъл на тротоара пред къщата метален капак от казан и кабели от рекордоман. По случая е образувана преписка, а работата по документирането му продължава.

Водещи

Най-четени