Жена е убита в блок в Благоевград 27.07 | 09:56

Стана ясно, че убитата жена е трябвало днес да дава показания в съда заради нападението над дъщеря й

От iNews.bg

Жена на 58 години е убита в Благоевград. Престъплението е станало във вход на жилищен блок в квартал "Струмско”. Полицията е отцепила района, извършителят се издирва. Блокирани са всички изходи на града.

 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

 

Жената се прибирала от работа около 1.00 часа през нощта. Тя е била част от ръководството на известно заведение за хранене в града. Такси я е оставило пред блока, влязла е във входа и именно там е причакана. Нейна съседка я намерила.

 

Хората в блока смятат, че убиецът е мъж с криминално досие, който доскоро живял с дъщерята на убитата. Преди седмица обаче той пребил момичето и оттогава полицията го издирва. Предстои тази версия да бъде потвърдена или отхвърлена от полицията. Близките на жената отказаха да застанат пред камерата на NOVA, защото се страхуват за живота си.

 

Жената е починала в резултат на огнестрелна рана в областта на гърдите, обясни за NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

 

"Според първоначалните данни е стреляно от упор с гладкоцевно оръжие и то от малко разстояние. На място има и съдебен лекар. Предстои да се назначат балистична и ДНК експертизи. Към този момент няма установен извършител. Издирва се и се надявам съвсем скоро да узнаем кой е той”, поясни Арнаудова.

 

По повод появилата се информация в медиите, че се издирва 40-годишен мъж във връзка с престъплението, Арнаудова обяснии, че има такова издирване, но то е във връзка с друго разследване на прокуратурата в Благоевград.

 

"Ще се установи дали той е извършителят на престъплението. Мъжът се издирва заради противозаконно отнемане на моторно превозно средство, собственост на дъщерята на починалата жена. Това е и една от версиите на разследването. Този мъж е с криминално досие и е осъждан. Това разследване е започнало на 20 юли. Не се изключва и вероятността извършителят да е друг”, обясни говорителят на главния прокурор.

 

Стана ясно, че убитата жена е трябвало днес да дава показания в съда заради нападението над дъщеря й. Именно затова не се изключва вероятността убийството да е поради тази причина.

Водещи

Най-четени