Жена с тежко изгаряне бере душа в "Пирогов" 04.08 | 09:41

Тя е пострадала от неизправна туристическа газова бутилка, която я е обгорила

От Андриян Георгиев

37-годишна жена е приета в секцията по изгаряния и пластична хирургия на "Пирогов", с 80% изгаряне, от І,ІІ и ІІІ степен по цялото тяло, инхалация с пушечни газове и опасност за живота, съобщават от лечебното заведение.

Жената е пострадала от неизправна туристическа газова бутилка, която я е обгорила в дома ѝ на бул. "Васил Левски” в София. Вентилът на газовата бутилка е изпускал газ, което е причинило избухването ѝ и обгарянето на жената.

С опасност за живота е приет и 51-годишен мъж. Той е получил разкъсване на далака и контузия на гърдите, след нанесен побой от непознат на ул. "Раковски”.

За последното денонощие в "Пирогов” са постъпили трима души, ранени в катастрофи. Между тях са двама мотористи. Единият след медицински преглед е освободен само с охлузване.

Другият – 43-годишен мъж, е приет на лечение с пет счупени ребра, вдясно, счупване на дясната лопатка, контузия на гръдния кош и корема. Катастрофирал е на кръстовището на бул. "Сливница” и ул. "Одрин”.

От Пирдоп, с опасност за живота е транспортирана 33-годишна жена. Настанена е в централна реанимация, със счупвания на таза, лявата предмишница и сътресение на мозъка. Жената е била на волана на катастрофирал автомобил.

Водещи

Най-четени