Жени - отмъстителки спипаха ало измамник 03.12 | 09:02

Те спасили възрастна съселянка от кражба на 6000 лв.

От Христина Рафаилова

Вместо да разчитат на полицията две жени  успяха да се саморазправят с поредния нагъл телефонен измамник. 

 Смелата постъпка е дело на в служителка на читалището във видинското  село Шишенци и кметицата на населеното място. 

Двете успели да хванат измамника и да спасят своя съселянка от кражба на 6000 лв.,  показва репортаж на Нова телевизия. 

В началото историята се разиграла по познатия сценарий. Женски глас съобщил по телефона на двамата пенсионери Цана и Ценко, че дъщеря им паднала и си счупила крака на четири места.  След това мним лекар им съобщил, че иска 8000 лв., за да оперира   детето им.  Стреснатите възрастни хора  се уговорили кога и как да предадат нужните за спасението на дъщеря им  средства. 

Изплашените родители се втурнали веднага да търсят пари . Те успели да съберат 6000 лв. 

Парите тръгнала да  носи Цана.  Тя тръгнала за мястото на срещата, а съпругът й  звъннал на другата си дъщеря. За щастие се оказало, че жената е говорила със сестра си и казала на баща си, че тя е жива и здрава. 

След като разбрала за измамата, Цана звъннала на кметицата, за да й помогне да спрат кражбата.  Първа до възрастната жена стигнала секретарката на читалището. В същия момент до тях спряла непозната кола. 

си ме. Паднах и си счупих крака на четири места”, разказва Цана Йотова пред Нова тв. От там се появил мъж, който се представил  за "човека от здравната каса" и попитал дали това е бабата, която трябва да даде парите. 

Служителката на читалището   смело отворила вратата на колата  и да вземе портфейла на измамника, за да види дали е наистина този, за който се представя. 

"Вика: "Дай ми документи", аз викам: "Няма да ти ги дам" и почваме да си подаваме с кметицата портмонето. Аз го подхвърлям на нея, тя - на мен и така два-три пъти. Той тичаше като пиян морков между нас", разказва тя. 

Явно стреснат мнимият служител на НЗОК успял да измъкне портмонето си и да тръгне да бяга. На помощ на жената обаче се притекъл водач на джип. 

"Ако не беше този човечец, щеше да избяга, но добре, че беше той да го попита: "Какво правиш с тези жени", допълва Недялкова.

В това време се събират още хора от селото и успяват да задържат 30-годишния мошеник, докато дойде полицията.

Водещи

Най-четени