Живакът удари 24 градуса! Във вторник пак топло, но жълт код за силен вятър 10.11 | 09:45

Според синоптиците това е нормално време за ноември, било е и 30 градуса

От iNews.bg

Днес е един от топлите есенни дни, метеоролозите отчетоха на места до 24 градуса в страната. "Температурите са напълно нормални за това време на годината, независимо че градусите са толкова високи", коментираха от НИМХ за БГНЕС.

Есента се разкри в една от най-красивите си страни - топло време, слънце и лек топъл ветрец. Като добавим и златистите и огнени нюанси на дървета, усещането за топлина и красота е още по-силно.

В Монтана, Видин и Пазарджик температурите достигнаха до 24 градуса. В традиционно топлите Пловдив и Сандански живакът скочи до 23-22 градуса. На топлото време се радваха и в Чирпан и Хасково, където температурите също бяха над летните 20 градуса.

През ноември температурите са достигали и до 30 градуса, което няма да се случи тази година, прогнозират синоптиците. Обичайните температури за първата половина на ноември са около 7-11 градуса за цялото денонощие, а температурите в момента са 7.7 градуса, т.е. няма нищо необичайно, посочват от НИМХ.

 

Във вторник времето ще е отново топло, но ще е придружено с бурен вятър. В 21 области на страната е обявен жълт код за силен вятър с пориви до 20 м/сек. Ще е топло с минимални температури между 8 и 13 градуса и максимални между 17 и 22 градуса.

Водещи

Най-четени