Жителите на 6 столични квартала протестират заради лоша инфраструктура 21.10 | 17:01

Недоволството им е заради липсата на канализация, лошите пътища и честото спиране на тока

От Ани Романова

Жителите на 6 столични квартала започнаха протести и ще блокират за час Цариградско и Самоковско шосе и Околовръстния път на София, предаде БНР.

Недоволството им е заради липсата на канализация, лошите пътища и честото спиране на тока в кварталите Горубляне, Казичене, Кривина, Бусманци, Панчарево и Кокаляне.

За да бъдат чути исканията им, които са поставяни неколкократно, този път протестите са обединени, казаха за "Хоризонт" организаторите Юлия Бонева, Николай Георгиев и Галина Бел:

"Основните искания, които поставяме са свързани с инфраструктурата на квартала. Това е канализацията, транспортната инфраструктура, разписанието на автобусите. Няма връзка с метрото, няма линия по околовръстния път, липсват тротоари. На население приблизително 8 000 души в квартала има само една детска площадка. Токът спира по 10-15 пъти в денонощието".

"Всеки божи дени има прекъсване на тока от 1-2 до 15 пъти. Това е нещо, което ни поставя в положение, в което не можем да живеем нормално. Вторият проблем е, че нямаме канализация".

Водещи

Най-четени