За над 6.2 млн. лв. са щетите в община Тетевен 27.07 | 14:40

По думите й обстановката в общината се нормализира

От iNews.bg

За над 6.2 млн. лв. са щетите в община Тетевен вследствие на дъждовете през последните дни, съобщи кметът Мадлена Бояджиева.

"Описали сме щетите и сме ги остойностили, и днес ще бъдат входирани в междуведомствената комисия с искане за подпомагане", заяви тя, цитирана от БТА. По думите й обстановката в общината се нормализира, но все още бедственото положение няма да бъде отменено предвид лошата прогноза за времето.

Военнослужещи вече започнаха поставянето на временен понтонен мост в с. Глогово, който да осигури пешеходен и автомобилен достъп до трите махали, които бяха откъснати заради разрушено от поройните дъждове мостово съоръжение. Понтонният мост е осигурен от Министерството на отбраната, след посещение на министър Николай Нанков в пострадалия регион.

Бояджиева каза още, че много частни фирми са помагали с техника за справяне с бедствената ситуация. Вероятно ще бъде открита и дарителска сметка. За обстановката в момента тя заяви, че има две нови свлачища в село Голям извор. Няколко къщи в тетевенския кв. "Полатен" са без вода. Всички останали населени места са с добро водоснабдяване, допълни Бояджиева.

Водещи

Най-четени