За последния месец са изпратени над 100 клипа с нарушители на движението, които са получили призовки 04.07 | 16:00

Камерите за видеонаблюдение са ситуирани в централна градска част на столицата, в 14 зони, като се наблюдават от служители на видеонаблюдение.

От iNews.bg

За последния месец са изпратени над 100 клипа с нарушители на движението, които са получили призовки да се явят в полицейските управления, обяви Николай Крушарски, началник "Пътна полиция".

Камерите за видеонаблюдение са ситуирани в централна градска част на столицата, в 14 зони, като се наблюдават от служители на видеонаблюдение. 

"Наблюдава се много голямо преминаване на червен светофар. С цел санкциониране на водачите се заснемат видеоматериали на нарушенията им", обясни Иван Младенов, началник сектор "Видеонаблюдение".

След като бъдат предоставени материалите с неправилно преминаване на червен сигнал, от страна на "Пътна полиция" ще бъдат предприети незабавни действия за санкциониране на всички нарушители.

"Това е едно от опасните нарушения и ще бъдем безкомпромисни. Предвидената санкция е 50 лева и от март тази година има и отнемане на 10 точки", поясни Крушарски.

По думите му, разширяването на видеонаблюдението ще даде възможност за по-голям контрол на този тип опасни пътни нарушения, които могат да доведат до катастрофи с други МПС-та или да застрашат живота на пешеходците.

"Подготвя се и проект за инсталирането на камери в 36 зони по Околовръстния път на София", каза още Крушарски, който очаква до края на годината да започне самото изграждане.

Водещи

Най-четени