Задава се последният дъждовен ден 19.10 | 07:48

От утре грейва слънце и става топло

От iNews.bg

Тази есен изглежда ще ни показва колебливо време. След няколкото приятни дни миналата седмица последваха няколко дъждовни. Последният от тази серия ще бъде днес. До края на деня ще е предимно облачно с валежи на повечето места в западната половина на страната. До вечерта обаче те ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва.

Максималните стойности ще варират в диапазон 9-14 градуса, като в София ще се задържи сравнително хладно с 10 градуса. Най-топло ще е в Буграс - 15 градуса, както и Варна и Сандански с по 14 градуса. Най-студено ще е в Монтана - 8 градуса.

Неприятното усещане за атмосферните условия ще се засили от слаб, в Източна България до умерен североизточен вятърк. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Облачността ще продължи да е значителна също над планините и Черноморието. По по-високите места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра – около 3 градуса.

По морето се очаква да превали чак по-късно през деня. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14-15 градуса, а температурата на морската вода остава доста висока - 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Водещи

Най-четени