Задържаха двама с оранжерия за канабис до София, пуснаха ги с подписка 10.08 | 15:32

От луксозното наркостопанство в Лозен са иззети 450 саксии с трева

От iNews.bg

В хода на полицейски операции срещу разпространението на наркотици столични полицаи арестуваха трима мъже. Иззети са 450 саксии със засадени наркотични растения, съобщиха от пресцентъра на МВР. В края на миналата работна седмица - на 4 август, е задържан единият от тримата мъже, след кратко преследване от служители на сектор "Наркотици” при СДВР.

23-годишният мъж И.С. от София е задържан непосредствено след покупко-продажба на наркотици. У клиента му било открито пликче с тревиста маса. При проверка на автомобила, който И.С е управлявал и на мазе в блока, в който той живее, са иззети пари, мобилен телефон, две метални кутии, съдържащи бяло прахообразно вещество и плик с растителна маса.

Резултатът от назначената експертна справка е оказал, че иззетите вещества са около 427.60 г марихуана и 48.96 г кокаин. На И.С. вече са му повдигнати обвинения.

Ден по-късно след сигнал, получен в столичната полиция от Агенция "Митници”, служители от сектор "Наркотици” и техни колеги от Осмо РУ предприели проверка в стопанския двор на Лозен. На място са установили голямо хладилно ремарке, във вътрешността на което била изградена оранжерия. В нея имало повече от 450 саксии със засадени наркотични растения в различен стадий на растеж - от 50 до 180 см.

Импровизираната оранжерия била оборудвана с напоителна и климатична система, нагревателни лампи, регулатори на температурата, въздуховоди, вентилатори. Открити са и вещества, подпомагащи растежа на растенията.

На място са задържани Г.С. /32 г./ и М.Л. /27 г./ - и двамата от Лозен. Образувано е досъдебно производство. На иззетите растения са назначени експертизи. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура на Г.С. и М.Л. са повдигнати обвинения и са им наложени мерки за неотклонение "задържане под стража” за срок до 72 часа, впоследствие изменени в "парична гаранция" и "подписка".

Водещи

Най-четени