Задържаха евентуалния извършител на взривовете в Чирпан 13.11 | 07:21

Само за няколко дни пицария беше взривена два пъти

От Елена Кирилова

Задържан е заподозрян за взривовете в пицария "Сан Мартин” в Чирпан, съобщи старши комисар Алекси Алексиев директор на ОДМВР - Стара Загора, цитиран от агенция "Фокус”.

По думите на Алексиев става дума за 52-годишен мъж от Чирпан, който не е криминално проявен. Домът на заподозрения е бил претърсен и в него са открити взривни вещества и средства за взривяване. В момента полицията работи по изчистването на алибито на мъжа.

Той може да бъде обвинен за двата взрива, които бяха направени в рамките на няколко дни в пицарията. Според експертите те са доста сходни по определени признаци и по самия начин, по който са извършени. Това навежда полицията на мисълта, че става дума за един и същи извършител.

До арестувания се стигнало, след като бил направен подробен анализ на базата. Според Алексиев полицията не разполага с данни собственикът на пицарията да е бил заплашван.

Продължава изясняването на причините, които са довели до поставянето на бомбите. Скоро трябва да станат готови и експертизите за вида и количеството на самото взривно вещество.

Заподозреният мъж е задържан за 24 часа, но по думите на Алекси Алексиев вероятно задържането му ще бъде удължено до 72 часа.

Водещи

Най-четени