Задържаха нелегални сирийци и български каналджия 15.02 | 16:45

Край Болярово хванаха група нелегални, предимно жени и деца

От iNews.bg

Граничарите са намерили и задържали група мигранти в Ямболско, съобщиха от МВР. Това е станало в района на управление Болярово. Във вторник към 22.15 ч. при обход на гранична пирамида близо до село Воден граничните полицаи забелязали следи от хора. Веднага сформирали оперативна група и започнали издирването в района на селото. Те открили и задържали групата от нелегални лица – мъж с 5 жени и 4 деца от Сирия.

Нарушителите на границата ни признали, че са преминали държавната ни граница организирано. При продължилото издирване - на 50 метра източно от мястото на засечената група, граничарите открили и задържали българския гражданин В.Й., на 49 години, от Хасково.

Установено е, че в понеделник той законно напуснал страната през ГКПП "Капитан Андреево" и до момента на задържането му не е констатирано официално връщане в България през ГКПП.

Чуждите граждани не са оказали съпротива, но не са пожелали и да бъдат уведомени и съответните консулски служби на Сирия у нас. Те са в помещения за настаняване на задържани лица в РДГП-Елхово.

Водещи

Най-четени