Заляха с киселина жена в София 27.03 | 09:17

25-годишната жертва е с опасност за живота в „Пирогов“

От iNews.bg

35-годишната жена е залята с киселина снощи в София. Тя е с опасност за живота, настанена е в "Пирогов”. Пострадалата е с 24% изгаряния по главата, шията и ръцете.

Пострадалата беше нападната на столичния булевард "Александър Стамболийски”, близо до кръстовището с "Константин Величков” късно снощи. Започнало е разследване на прокуратурата, към този момент се работи по тежка телесна повреда, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред бТВ, предаде БГНЕС.

Нападението е станало на столичния булевард "Александър Стамболийски”, близо до кръстовището с "Константин Величков” В момента жената не е контактна. Тепърва предстои вторична оценка, за да се изясни кога ще бъде оперирана, каза Мая Aргирова, началник на Kлиниката по изгаряния.

Пострадалата ще влезе в операционната след стабилизиране на показателите ѝ и след допълнителни консултации. Вероятно към момента на нападението жената е напускала работното си място. Все още обаче няма информация за причините и за самоличността на извършителя.

Предстои да се изясни и каква точно е течността, с която е залята жената. Лекарите посочват, че най-вероятно е на киселинна основа. Случаят се разследва. На мястото е извършен оглед, иззети са веществени доказателства, съобщиха от МВР. Образувано е досъдебно производство, предприети са действия за издирване на извършителя, уточняват от полицията.

Водещи

Най-четени