Запалиха автосалона с ретроколи на бившия кмет на Хасково 02.08 | 16:48

От семейството на Георги Иванов подозират умишлен палеж

От iNews.bg

Шоурумът за ретро автомобили на бившия кмет на Хасково Георги Иванов пламна тази сутрин. В сградата край пътя между Хасково и Димитровград са обгорели и няколко ретро автомобила, предаде БГНЕС.

Пламъците са лумнали около 4:40 часа, когато е подаден сигнал на спешния телефон 112, казаха от противопожарната служба в Хасково. Веднага на място са изпратени 3 екипа огнеборци, които потушили пламъците.

Въпреки бързата реакция на пожарникарите обаче огънят е нанесъл големи щети в сградата, унищожени са и няколко автомобила. Все още не е ясно какъв е размерът на пораженията.

Тази сутрин в ретро салона беше и големият син на кмета – депутатът Станислав Иванов. По думите му "някои от пожарникарите са казали, че това е умишлен палеж".

Народният представител обаче беше много скептичен относно разкриването на извършителите. "Ще установят виновника, колкото хванаха обирджиите на пощата", коментира той.

Разследващите работят по няколко версии за пожара. От полицията обещаха подробности по-късно.

Преди месец в съседство на ретроавтосалона горя и житен блок, намиращ се зад "Ретро ауто". Според разследващите тогава пожарът е тръгнал от неизправна техника или незагасена цигара.

Водещи

Най-четени