Започва делото на Йончева срещу Борисов 12.10 | 10:21

Обвинението срещу премиера е за клевета и уронване на престижа

От iNews.bg

Делото, заведено от Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов и ПП ГЕРБ за неимуществени вреди ще се състои днес, предаде репортер на БГНЕС. Гражданското дело по описа на Софийския районен съд ще бъде разгледано в открито съдебно заседание, съобщиха от правосъдния орган. Делото е образувано по постъпила искова молба на Елена Йончева, с която срещу Бойко Борисов и Политическа партия ГЕРБ са предявени искове за солидарно плащане на сумата от 20 000 лева, припомня БГНЕС.

Тази сума представлява обезщетение за претърпени неимуществени вреди, за които народният представител от левицата твърди, че са причинени от твърдения на министър-председателя, направени на 10 и на 12 март тази година в Бургас и във Варна - към тези дати Йончева не е депутат, а водач на листата на "БСП за България" в Хасково, а Борисов не е премиер на страната.

Делото за клевета и уронване на престижа на журналистическата професия Йончева заведе срещу Борисов заради неговите думи, че държавата е била длъжна да плати за нея (Йончева) 2 млн. Борисов подчерта, че става въпрос за класифицирана информация и директен конфликт на интереси, защото по онова време е живеела със Сергей Станишев, който е премиер тогава. Йончева отрече да е вършила работата си като журналист по горещите точки на света на държавни разноски.

Водещи

Най-четени