Започва миенето на улици и булеварди на София 24.03 | 09:38

Освен пътните настилки ще бъдат почистени и уличните лампи

От Деляна Петкова

От днес (24 март) започват дейностите по миене на улици и булеварди на територия на София, съобщиха от Столичната община. Фирмите-оператори ще почистват не само улиците, но и осветителните тела на уличните лампи в града. 

Почистването на уличните лампи е работа на фирма "Улично осветление". В двата почивни дни ще бъдат почистени лампите по бул. "Никола Вапцаров” - от бул. "Черни връх” по посока кръстовището на бул.”Симеоновско шосе”, ул.”Стоян Михайлов”, бул. "Пейо Яворов”.

Ето и какви са графиците за почистване на улиците за днес, изпратени ни от общината:

- Консорциум "Титан София Център” ще извърши необходимите мероприятия в район "Средец” - по бул. "Цар Освободител”  от 22.00 часа тази нощ. В същия час ще бъде почистен и пл. "Ал.Невски” (район Оборище)

- Фирма "ЗМБГ” АД ще чисти също през нощта - от 22 часа. Днес ще започне миенето на улиците в район "Витоша”, както и бул. "България”.

- Консорциум "АЕС-Х- РТК-София” ще чисти в район "Връбница” . Миенето на ул. "Адам Мицкевич” започва в 20 часа. 

- Консорциум "АЕС-Х-БАТ ПЕЛ” пък е натоварена за чистенето на район "Надежда”. Надлез "Надежда” ще бъде почистен към 22 часа.

- Фирма "А.С.А." България” чисти в район "Подуяне”, "Изгрев" и "Слатина". Миенето на бул. "Ботевградско шосе” започва в 21 часа. Сутринта в 8 часа започва миенето на бул. "Шипченски проход” и бул. "Цветан Лазаров”. Също по време на нощната смяна (22 часа) ще започне миенето на бул. "Г.М. Димитров". 

- Консорциум "Щрабаг Умвултсървиз" (райони "Красно село”  и "Красна поляна”) започва с почистването на  – бул. "Никола Мушанов” в 9 ч.

Водещи

Най-четени