Започва приемът на молби за еднократна енергийна помощ 15.04 | 07:29

Предвидената сума е 65,72 лева

От Елена Кирилова

Молби за еднократна енергийна помощ започва да приема от днес Агенцията за социално подпомагане, съобщава агенция "Фокус”.

Помощта е на стойност 65,72 лева. Тази сума могат да получат хората, които надхвърлят диференцирания минимален доход за отопление с до 10 лева. Освен това е необходимо те да не са подавали подобни молби преди предишния отоплителен сезон.

В агенцията ще се разглежда и доходът за шест последователни месеца - меж

ду 1 януари и 30 септември 2012 г.

Гражданите, които желаят да подадат молби, могат да го направят до 26 април, включително.

Предвидено е хората, които се грижат за деца с увреждания, да получат еднократна помощ в размер на 50 лева през месец април.

Лицата, които са подали молби за отоплителен сезон 2012/2013, но са получили отказ, защото надхвърлят диференцирания минимален доход за отопление с до 10 лева, също ще получат еднократна енергийна помощ.

Еднократната помощ за определения контингент от майки с обезщетения за отглеждане на деца между една и две години ще бъде преведена заедно с детските надбавки в края на май.

Майките, които са плащали осигуровки за общо заболяване и майчинство, и имат доход до 350 лева на член от семейството, ще бъдат подпомогнати с 50 лева. Те обаче не трябва да подават молби.

От днес започва и приемът на заявления за кандидатстване по програмите и мерките за заетост в Агенцията по заетостта.

Водещи

Най-четени