Засилен трафик днес, над 200 000 коли се завръщат от Гърция 22.09 | 11:29

МВР пепоръчва ГКПП Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград

От iNews.bg

Над 200 000 автомобила се очаква да се приберат в последния от четирите почивни дни. Това съобщи Главна идрекция "Гранична полиция", цитирана от БГНЕС.

Всички гранични контролно-пропусквателни пунктове (ГКПП) работят при пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД "Гранична полиция" за максимално облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове.

Поради очакванията за интензивен трафик за влизане в страната през българо-гръцките пунктове Кулата и Маказа на празничния 22 септември, от "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните контролно-пропускателни пунктове - Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград.

През последния празничен ден, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове.

За да се облекчи и без това натоварения трафик, в днешния ден отново се въвежда ограничение на движението за тирове от 14.00 до 20.00 часа, съобщават от Пътна полиция.

И отправят съвети към шофьорите: да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване.

Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната. На участъците с интензивен трафик ще бъдат разположени и допълнителни патрули.

Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя.

 

Най-четени