Затварят за движение прохода Рожен заради събора 14.07 | 10:19

Отварят 3 паркинга за автомобилите на гостите на фестивала

От iNews.bg

От утре до неделя проходът Рожен ще бъде затворен за движение. Причината е в провеждането на Роженските поляни на 3-дниевния всенароден събор. Той се открива утре и ще продължи до неделя. По време на провеждането на събора тежкотоварните автомобили ще могат да се придвижват по алтернативното трасе Кричим и Михалково – Девин - Смолян и през Кърджали – Ардино – Смолян, съобщава БНР.

Специално за очакваните многобройни гости на Роженския събор ще бъдат разкрити и 3 големи обществени паркинга. Те ще бъдат разположени в Смолян, Пампорово и Чепеларе. След като паркират личните си автомобили, хората ще могат да стигнат до мястото на събитието с осигурените автобуси.

Иначе подготовката за фестивала вече е в разгара си. Днес на Поженските поляни ще бъде разположено изготвеното специално за събитието огромно българско знаме, което ще заеме площ от 7.8 декара. Сцените, ресторантите, палатките, водоноските и санитарните системи вече са разположени. Очаква се в събора тази година да се включат над 300 хил. души.

Най-четени