Затварят столични булеварди заради снега 29.11 | 11:28

Над 130 машини не успяват да се справят с почистването на улиците

От iNews.bg

Поради снеговалежа и засиления трафик временно бе затворен за движение бул. "Симеоновско шосе" от Южната дъга на околовръстен път до кръстовището при "Студентски". На булеварда бе извършена едновременна обработка от няколко снегопочистващи машини, съобщиха от Столична община.

Към момента градският транспорт се движи по всички маршрути. Затруднено е движението на автобус по линия 93 в район Витоша.

След обработка е отворен за движение планинския път Бояна – Златни мостове. Допускат се само автомобили снабдени с вериги за движение при зимни условия.

Бул."Черни връх" временно е затворен, с цел извършване на обработка от няколко снегопочистващи машини, ще бъде затворен за движение. Обработката се извършва едновременно от няколко снегопочистващи машини. Екипи на КАТ ще регулират движението.

Въпреки работата на над 130 снегопочистващи машини, фирмите не могат да се справят с обилния снеговалеж, предаде БГНЕС. Обработват се приоритетно улици и булеварди, по които се движи градски транспорт и опасни и стръмни участъци.

Водещи

Най-четени