Затварят терминал 1 на летище София заради съмнителния бус, бомба засега не е открита 01.12 | 15:57

Всички полети се пренасочват към терминал 2, съобщи изпълнителният директор Христо Щерионов

От iNews.bg

Терминал 1 ще остане затворен поне до полунощ заради съмнителния багаж в изоставен бус. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на летище "София" Христо Щерионов.

Докато не бъде изолирана заплахата от бомба в буса, всички полети ще бъдат обслужвани на терминал 2.

Той подчерта, че летището ще изключи всички предпоставки за закъснение на полетите.

Продължава работата на сапьорите по претърсване на белия микробус "Мерцедес", паркиран на паркинга пред терминал 1 и за който има съмнение, че в него има взривно устройство.

Движението в района на летището е отцепено. Затворен е булевард "Брюксел" както и пътя, който минава през ромската махала "Христо Ботев". 

"По процедура се проверяват всички превозни средства на територията на паркинга, които стоят на него повече от 12 часа. При рутинна проверка са се появили съмнения за взривно устройство”, уточни Щерионов.

Той коментира думите на експерта "Връзки с обществеността” към летището Даниела Велева, която заяви по-рано, че е открито взривно устройство, като уточни, че техният служител не е потвърдил, че има взривно устройство в багажите от буса.

"Официално заявявам, че няма открито взривно устройство в буса, в който има съмнителни багажи. Проверката тече в момента. Мисля, че трябва да се обърнете към МВР. Няма отложени полети", увери той.

Автобусите от линия 84 временно не обслужват терминал 1. Движат се по скъсен маршрут до терминал 2.

Водещи

Най-четени