Зверска катастрофа в Плевенско погуби мъж и три момчета, пети младеж бере душа 02.11 | 15:43

Челен сблъсък между две коли на селски път, едната пълна с младежи, трима под 20 години мъртви, двамата са братя

От iNews.bg

Зверска катастрофа между две коли край плевенското село Бръшляница, станала около 21.00 часа във вторник, отне живота на четирима души – трите са момчета до 20 години, а пети младеж се бори за живота си и не е ясно дали ще оцелее. Двете коли – БМВ и Форд ван, са се сблъскали челно на третокласен селски път. В единия автомобил са пътували четиримата младежи от село Милковица, трима от които – на 16, 19 и 20 години, са загинали на място, а четвъртият – 22-годишен, е настанен в Университетската болница в Плевен в критично състояние, съобщиха от Окръжната прокуратура в Плевен, цитирана от БНР.

Четвъртата жертва в катастрофата е 48-годишен мъж от Плевен, който е шофирал вана. Две от загиналите момчета в БМВ-то – на 16 и 20 години, пък са братя, стана ясно още.

Причините за сблъсъка се изясняват. Прокуратурата е назначила съдебно-медицинска експертиза, която ще установява дали има употреба на алкохол или други упойващи средства. Трима автоексперти са направили оглед през нощта на място, каза говорителят на Окръжна прокуратура в Плевен Добринка Матеева.

"Инцидентът е станал на един километър след село Бръшляница, в посока разклона за Коиловци и град Плевен. Той е резултат от почти челен сблъсък между лек автомобил БМВ 306 и "Форд" ван. В лекия автомобил са се возили общо четирима души, от които трима са загинали на място, единият е откаран в УМБАЛ "Георги Странски", той е много тежко ранен. Водачът на вана, 48-годишен мъж, също е загинал на място. Шофьорите са правоспособни и двамата, като този на лекия автомобил е придобил свидетелство за управление на моторно превозно средство преди около една година", каза говорителката на прокуратурата.

Жителите на Милковица са потресени от трагедията. Загиналите на място двама братя са живеели с майка си в селото. "Ще помогнем на близките. Познавам много добре майката, защото тя работеше при нас. Каквото трябва, ще направим, за да й помогнем. Голяма трагедия! Те са млади момчета. И другите двама, те също са млади момчета", не крие потреса си кметът на селото Иван Александров.

Водещи