Зверска катастрофа с 15 ранени в сливенско 25.05 | 18:51

Автобус и ТИР са се ударили челно на главния път за Ямбол

От iNews.bg

Поредната жестока катастрофа по родните пътища се е случила този следобед. На главния път между Ямбол и Сливен, на 40 метра от разклона за село Камен, са се ударили автобус и ТИР. Според първоначалните данни вината е на шофьора на автобуса. Докато се движи в посока Ямбол, той предприема изпреварване, при което се е ударил челно в движещия се в насрещното платно тежкотоварен камион с чужда регистрация.

При инцидента са пострадали 15 човека – двамата шофьори и 13 от пътниците в автобуса. Водачите, както и шестима от пасажерите са настанени в болницата в Сливен. Други седем души са транспортирани до болницата в Ямбол. По сериозно е състоянието но шофьора на автобуса, сред останалите няма тежко пострадали.

На мястото на катастрофата все още се извършва оглед. Продължава работата по изясняване на причините, довели до инцидента. Движението в района е спряно в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочват през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре.

Водещи

Най-четени