Здравко от "Биг брадър": В Приморско имаше вълни по 2 метра 17.07 | 09:13

За гостите това си е един вид атракция, смята хотелиерът

От Кремена Бедерева

В Приморско ситуацията вече се нормализира след наводненията. Все още остава бедственото положение, но най-вероятно то ще бъде отменено по-късно през деня. 
 
"Това, което се случи, е един природен катаклизъм, който никой не го е очаквал. По последни данни, се говори за около 240 литра, паднали в рамките на три часа. Реката е подготвена за вода, която може да изтече, но не и за това безумно количество”, обясни в ефира на Нова телевизия Здравко Василев, жител на Приморско, хотелиер и пряк свидетел на кризата в града. Той стана известен след участието си в "Биг брадър".
 
"Страшното стана към 7:30 ч., когато дъждът беше спрял, хората излязоха, за да си видят лодките, и дойде огромна приливна вълна. Имаше вълни по 1,50-2 метра с огромно течение, което започна да къса въжетата на лодките, да ги обръща, да носи по реката паднали дървета. Към 8:15 ч. толкова се вдигна количеството на реката, че скъса естествената коса на Южния плаж. Именно това е най-голямото поражение по плажната инфраструктура", разказа Здравко и отбеляза, че от случилото се са пострадали най-много рибарите. 
 
Никога в историята на Приморско не е ставало прекъсване на естествената пясъчна коса, категоричен беше мъжът. По негови думи местните не изпаднали в паника, а се мобилизирали. 
 
"В крайна сметка ние сме в активен сезон. Не чух някой да обвинява някого", допълни Здравко и потвърди, че видял екипи на пожарната и на общината, които веднага се задействали, за да отстранят по-бързо щетите от наводнението.
 
По думите на Здравко пораженията по хотелите са минимални. Няма и туристи, които да са прекратили или да са поискали да прекратят предварително своите почивки.
 
"За гостите това си е един вид атракция. Всичко премина нормално през целия ден", допълни мъжът. 
 

Водещи

Най-четени