Златанова: Няма прекъсване на финансовия поток към всички сектори 21.05 | 15:45

Вицепремиерът призова да се изпълни този програмен период без да се спекулира

От iNews.bg

"Нямаме никакво прекъсване на финансовия поток към всички сектори, които оперативните програми включват. Нямаме никакво прекъсване на мерки почти никъде”. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, съобщава агенция "Фокус".

Тя поясни, че има 1 милиард и 600 милиона евро, които трябва да се изпълнят за тази година само от миналия програмен период.

"Намираме се в изключително сериозно предизвикателство. Засега министрите, които имат оперативни програми в министерствата, се справят прекрасно. Довършваме програмен период и започваме нов. Това е двойно усилие – нито повече, нито по-малко", уточни Златанова.

Тя призова да не се спекулира с темата отваряне на мерки, а да се изпълни този програмен период добре и да не се допускат загуби, както и да се започне нормално и в срок новите оперативни програми.

"За мен сроковете не са били единственото, които трябва да съобразим, въпреки натиска от опозицията в тази посока. Най-важното е да имаме хубави документи, да са добри, да са съгласувани с ЕК, да избегнем грешки, които сме допускали може би в миналото”, заяви вицепремиерът Зинаида Златанова.

Водещи

Най-четени