Златко Баретата и още деветима на съд за отвличания 22.05 | 13:55

Спецпрокуратурата поиска задържане до 72 часа

От iNews.bg

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на десетима участници в организирана престъпна група, създадена с цел отвличания, принуда, унищожаване и повреждане на имущество. Обвинения са повдигнати на Димитър Владимиров, Калоян Иванов, Евгени Евгениев, Златомир Иванов, Николай Ненов, Борис Тодоров, Цветан Цветанов, Генади Величков, Веселин Михайлов и Венислав Величков.

Участниците в групата са задържани при специализирана операция на Главна дирекция"Национална полиция" под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2012 г. в област Монтана. Чрез заплахи, отвличания и унищожаване на имущество със значителна стойност, в т. ч. палежи и чупене на автомобили,  участниците са принуждавали работещи в сферата на селското стопанство да продават имоти, да подписват договори за охрана.

С постановления на прокурор от Специализираната  прокуратура на десетимата участници в престъпната структура е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За част от тях ще бъде поискано от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Водещи

Най-четени