Златко Баретата се оправя, дори закачал сестрите в "Пирогов" 07.02 | 17:30

Златомир Иванов е дошъл в съзнание и вече не е на командно дишане

От Ивелина Георгиева

Златомир Иванов - Баретата вече не е на командно дишане и е дошъл в съзнание. Това съобщиха от "Пирогов".

Простреляният преди повече от седмица с четири куршума Иванов днес е бил изведен от медикаментозната кома и е спряна белодробната вентилация.

Златко Баретата е по-добре и дори започна да се закача със сестрите, разказаха от персонала в реанимацията, където той се лекува.

Към този момент не се предвижда да се правят нови операции на Баретата, въпреки че състоянието му като цяло остава тежко.

Лекарите не изключват възможността в определен момент Баретата да бъде върнат на изкуствено дишане, за да може да се възстанови организма му.

При наранявания с огнестрелни рани винаги съществува риск да се появят вторични усложнения седмица по-късно, поясняват от лекуващия екип.

Състоянието на Баретата се следи постоянно и в случай, че се наложи той отново ще бъде прикачен към апаратите.

Преди дни Златко Баретата претърпя поредна операция, с която му бяха поставени метална пластина и пирони, за да закрепят натрошеното му от куршум бедро.

Нараняванията му в коремната област са почистени, защити и се изчаква да започнат да заздравяват.

Златомир Иванов – Баретата бе прострелян на 29 януари с четири куршума пред входа на Съдебната палата в София.

Нападателят откри огън срещу Баретата и охраната му от последния етаж на сградата, която се намира срещу Съдебната палата, след което опожари помещението, за да заличи следите си.

По-късно в опожарения апартамент бяха намерени обгорелите останки на автомат "Калашников", който се предполага, че е оръжието на нападението.

Най-четени