Зловеща касапница в София! Наркоман преби и кла гаджето си от ревност 26.06 | 16:00

29-годишният убиец удрял студентката с винкел, ръгал я безброй пъти, душил я, искал да я обезглави

От iNews.bg

Полицията е задържала 29-годишен мъж, убил жестоко приятелката си с метален прът и нож в столицата. Убийството е станало в петък вечерта в апартамента, в който и двамата живеели, а най-вероятният мотивът е ревност, разкриха от прокуратурата, цитирана от Дарик.

Впоследствие мъжът оставил трупа в апартамента и заминал за морето. По пътя убиецът качил момче на стоп, на което пък нанесъл побой. 

В крайна сметка в събота извършителят на жестокото престъпление е задържан от бургаската полиция в Созопол.

По информация на "24 часа" жертвата е 29-годишна студентка, която е била удряна с метален стик по цялото тяло. Според изданието момичето е от Лом и е учило в Датския колеж в София.

Задържаният за убийството е приятелят на жертвата - също 29-годишен - Стефан Станев. Шефът на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова съобщи, че престъплението е извършено заради съмнения за изневяра. 
 
На 25 юни около 5.00 ч. обвиняемият умишлено  умъртвил приятелката си, с която жевеел от 2-3 месеца. Убийството е извършено по изключително жесток начин, признаха от прокуратурата - с множество удари с метален стик и след това душене.

И както той сам е споделил, "е забил нож във врата, за да спре страданията й". С втори нож мъжът се е опитал да отреже главата на жертвата си.

Съседите са чули виковете на момичето. Малко по-късно обвиняемият се е обадил на своя приятелка, с която живял в миналото. После именно тя и нейният приятел са сигнализирали за тежкото престъпление.

Под претекст тя да го закара някъде, се качили заедно в неговия апартамент. Тогава тя попитала къде е новата му приятелка, а той с жест й показал, че я е заклал.

Тя обаче не му повярвала и той я завел в стаята, където била жертвата. Върху трупа й, който е бил завит с одеяло, имало плюшена играчка, разкриха от прокуратурата.
 
Преди да си тръгне бившата му приятелка видяла двата ножа с кръвта по тях, въпреки че той се бил опитал да ги почисти. Тогава жената се обадила на сегашното си гадже, който бил и приятел на убиеца и в този момент се намирал в провинцията.

Когато се прибрал, тримата си направили конферентна връзка с обвиняемия, опитвайки се да го убедят, да се предаде.

Убиецът бил видимо спокоен. Казал им, че ще ходи на парти, че иска да се види с дъщеря си от предишен брак и обяснил, че най-рано в понеделник ще се предаде в полицията.

Още същата вечер обаче е тръгнал към морето. На стоп е качил момче и момиче, разказа ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

Около 4.00 ч. при село Зимница той спрял колата под претекст, че трябва да иде до тоалетната. Вади бокс, сваля момчето от колата и го удря като му причинява средна телесна повреда.

Момичето е успяло да извади багажа си и да избяга. Обвиняемият е избягал. В резултат на издирвателните действия малко по-късно е задържан в заведение в Созопол. Задържан е за 72 часа.
 
От прокуратурата разкриха още, че евентуален мотив за деянието е ревност и неразбирателство и употреба на наркотици. В дома му, както и в него, са открити хапчета, най-вероятно амфетамини, но експертизата ще го докаже.

Обвиняемият е употребявал наркотични вещества още като ученик. Опитвал се е да се лекува в клиника.
 
"Според нас той дори не съжалява за извършеното, напротив смята, че е извършил добро дело", коментират още от прокуратурата.

По-рано Сотир Цацаров заяви: "Поздравявам СДВР за изключително бързите и активни действия по разкриване на извършеното в петък изключително тежко и жестоко убийство в столицата, при което е убита млада жена и при което извършителят беше разкрит и задържан на територията на Община Созопол", пише Агенция "Фокус". 

Той добави, че в действията по разкриването на извършителя на престъплението активното са участвали и служители на Областната дирекция на МВР в Бургас. 

Водещи

Най-четени