И Цветанов даде обяснения 09.05 | 16:09

Всеки ден разговарял с Борисов по телефона, обясни бившият вътрешен министър

От Кремена Бедерева

Трябваше да дам обяснения във връзка с изнесените данни за разговора между бившия премиер Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов.

Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, предаде агенция "Фокус”.

Нямам никакво отношение към този разговор и трябваше да дам просто обяснения, каза Цветан Цветанов.
На въпрос дали бившият премиер Борисов му се е обаждал по телефона, както ставало ясно от част от записа, Цветанов обясни, че всеки ден говори с Борисов по телефона.

Той посочи, че категорично не е знаел предварително резултатите от проверката, по повод това, че в записа става ясно, че Борисов запознава някой по телефона с прокурорската проверка на сигнала за подслушване, внесен от Сергей Станишев, преди тя да бъде обявена.

Цветанов обясни, че е знаел само това, което е излязло от медиите, за проверката.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов пристигна на разпит в Специализираната прокуратура малко преди 15 часа.

Малко след като ексвътрешният министър Цветан Цветанов пристигна на разпит в Спецпрокуратурата, там дойде и шефът на разузнаването Драгомир Димитров.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще бъдат снети в рамките на деня обяснения от още две лица, различни от тези, чиито гласове се разпознават в разпространения запис между бишия земеделски министър Мирослав Найденов, бившия премиер Бойко Борисов и бившия градски прокурор Николай Кокинов.

Водещи

Най-четени