И главният мюфтия навести Борисов в болницата 04.03 | 15:44

"Тук съм, за да изразя съпричастността си, като човек към човека", каза д-р Мустафа Хаджи

От Кремена Бедерева

Министър-председателят Бойко Борисов от няколко дни има проблеми със здравето си. Високото му кръвно налягане на два пъти го принуди да влезе в болница.

Първият път - на 25 февруари, Борисов бе приет по спешност в Правителствена болница. Докато го лекуваха, го посети новият патриарх Неофит. Той му подари икона на икона на Св. цар Борис Покръстител.

Отсъствието на Борисов стана причина за неколкократното отлагане на заседанията на Министерския съвет

Вчера - на 3-ти март, Борисов отново се почувства зле и пак бе приет в Правителствена болница, със същите оплаквания. 

По време на неделните протести пък гражданите събираха в шапка жълти стотинки, шегувайки се, че те са за лечението на премиера в оставка.

Директорът на болницата д-р Любомир Спасов съобщи тази сутрин, че премиерът в оставка е спал спокойно. "Изкара спокойно нощта. Има регистрирани два по-високи пика – към 2 часа през нощта и към 5:30 часа сутринта. Към момента е спокоен. Днес ще видим какво е състоянието и в зависимост от това ще вземем решение за следващите действия по отношение на лечение и наблюдение”, допълни шефът на болница "Лозенец".

След срещата с патриарх, дойде ред и на главния мюфтия на мюсюлманите в България, който отиде на крака при Борисов в болницата. Това съобщават от правителствената информационна служба.

По време на срещата им д-р Мустафа Хаджи изтъкна, че Главно мюфтийство отчита добрия диалог, воден между държавата и вероизповеданията и се надява той да продължава.

"Скорошно оздравяване. Тук съм, за да изразя съпричастността си, като човек към човека. Посещението на болен за нас е акт на изключително уважение", заяви още главният мюфтия.

По време на срещата премиерът в оставка изрази радостта си от проведения демократичен и свободен избор за български патриарх и подкрепи идеята активният диалог между различните вероизповедания и държавата да продължи.

Водещи

Най-четени