И директорът на СДВР разпореди проверка относно полицейското насилие над студентка 19.10 | 17:38

Прокуратурата също проверява

От Цанка Донкова

И директорът на СДВР разпореди проверка по случая с полицейско насилие над студентка. Макар че до момента все още няма депозирана жалба в районното управление, проверката е в ход, съобщават от пресцентъра на МВР.

Причината е разпространени в медиите твърдения за нарушени права на 20-годишна гражданка от служители на столичното 4 Районно управление на МВР.

По рано през деня зам.-министърът на МВР Филип Гунев обяви, че има проверка заради тормоз над студентка от полицейска служителка.

Проверка се извършва и от прокуратурата. Допълнителна информация не би могла да бъде предоставена преди приключване на проверките, се казва още в съобщението.

Според студентката Борислава Латинова и баща жалбата не е подадена, защото не са били в работно време.

Вчера (18 октомври) Борислава и баща ѝ са обикаляли обществените институции, но оплакването им можело да бъде прието едва в понеделник. "Жалбата не можахме да подадем и в петък и вчера. Казаха ни елате в понеделник в рамките на работното време", заяви бащата на момичето. "Когато се касае за момиче на 20 години може поне някаква учтивост да покажат, макар и лицемерна", коментира още той.

Водещи

Най-четени