И снощи свогенци протестраха за пътя 31.08 | 09:13

От Ани Романова

И вчера продължи протестът в Своге с искане за ремонт на опасната отсечка, където при катастрофа с автобус на 25 август загинаха 17 души. Хората от общината протестираха снощи втори пореден ден.

Докато институции и фирми си изясняват отговорността и я прехвърлят, в Своге хората отново се събират на мястото, където падна автобусът.

Една от организаторките на протеста - Христина, каза пред Дарик: "В момента сме на мястото на катастрофата, но не на пътя, а долу в дерето, където падна автобусът. Днес решихме да бъдем тук, за да можем да се разберем на спокойствие, а не да пречим на движението, и всички хора да кажат какви са исканията, да знаем какво търсим и какво искаме оттук натам всъщност. Затова сме тук. А от 1 до 7 септември продължаваме, часът ще го обявим може би по-късно, с шествие на главния път. Досега беше мирно шествие и бдение, отсега натам ще бъде мирен протест".

Утре ще бъде затворен пътят София - Своге от 10 до 18 часа, защото ще се извършват процесуално-следствени действия, а след това пътната агенция има готовност да го асфалтира и да го приведе в добро състояние. Информацията организаторката на протеста научи от Дарик: "Може би ще ни уведомят по-късно, но до момента не знаем нищо".

От началото на протестите в Своге представител на държавата не се е свързал с протестиращите. Затова една от организаторките повтори исканията: "Незабавен ремонт на пътя от Нови Искър до Ребърково! Незабавна ревизия! Това не търпи повече отлагане. А след това и ремонт на другите участъци, които не са в добро състояние по пътя. Държим незабавно да се случат нещата, защото стигат толкова жертви. Аз също съм потърпевша от това трасе, мое дете е катастрофирало тук и не желая повече да понасям подобни неща".

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

Водещи

Най-четени