И шефът на НСС Борислав Сарафов излиза в отпуск 04.04 | 18:39

Решението му е в следствие на днешното разпореждане на Сотир Цацаров да се започнат проверки за имотите на сина му, на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиева, на Лозан Панов и жена му

От iNews

Заместник-главният прокурор по разследването и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов излиза в отпуск, съобщава "Правен свят".

До решението на Сарафов се стигна след като в четвъртък сутринта по разпореждане на Сотир Цацаров започнаха проверки за имотите на сина на заместника на "обвинител №1", на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, на Елисавета Панова, съпругата на председателя на ВКС и на самия Лозан Панов. Премиерът Бойко Борисовпризова ръководителите на трите институции да подадат оставки или да излязат в отпуск, докато проверките не приключат.

Георгиев почти незабавно обяви, че излиза в отпуск и е готов да съдейства на разследването. Същото по-късно през деня направи и Сарафов.

След решенията на Георгиев и Сарафов, Лозан Панов вече е единственият от попадналите в имотния скандал висши представители на властта, който отказва да поеме моралната отговорност като напусне поста си или поне да излезе в отпуск, докато тече разследването за това с какви средства е закупен апартамента, в който живее и има ли конфликт на интереси, че продавачи на жилището са бъдещите му кумове – собствениците на фирма "Артекс". Проверката за конфликт на интереси на Панов ще се извършва от Инспектората към Висшия съдебен съвет, чийто членове след приключване на мандата им, могат да се окажат в зависимост от председателя на ВКС. 

Водещи

Най-четени