Игумен Борис нападна медиите: За 5 лв. сте готови да се продадете 07.03 | 16:59

Дядо Борис е известен с "любовта" си към журналистите

От Ивелина Георгиева

"Вие сте платени слуги на всяка власт". С тези думи се обърна към представителите на медиите игуменът на Бачковския манастир Борис след заупокойна света литургия отслужена отбБългарския патриарх Неофит в Бачковската света обител.

Той продължи с обвиненията като посочи медиите за врагове на църквата и виновници за нейния лош имидж. Попитан защо медиите са така мразени от него, Борис отговори "Не е ли така, за 5 лева сте готови да се продадете?”.

Дядо Борис е известен с лошото си отношение към журналистите. Всяка година той ги гони от двора на църквата в Бачковския манастир, забранява да се снима и избягва да прави, каквито и да било изявления пред тях.

От своя страна българският патриарх Неофит, който също отслужи заупокойна молитва за патриарх Кирил в храма, се опита да извини игумена на манастира като призова медиите да забравят бързо това, което са чули.

Той призова още журналистите да са светли със слънчеви души и изпълнени с любов, която да носят в сърцата си и в домовете си.

"Нека слънцето на Бачковската обител да грее и във вашите души и сърца”, каза патриарх Неофит, цитиран от агенция "Фокус".

Той изтъкна още, че и двете страни трябва да бъдат внимателни, когато общуват.

Според духовният водач на нацията още е рано да се говори дали Васил Левски и Христо Ботев трябва да бъдат канонизирани и допълни, че тепърва ще се мисли по този въпрос.

Водещи

Най-четени