Изверг настървява питбул с жива стръв пред детето си (ВИДЕО) 20.10 | 10:24

Клипът е сниман от бременната му жена, социалната мрежа изригна

От iNews.bg

Мъж от Тутракан настървява питбула си с жива стръв пред очите на детето си. Жестокостта е заснета във видеоклип и е качена в социалните мрежи, предаде Нова телевизия.

Мъжът връзва котка като стръв на пръчка, за да настървява кучето си и после се хвали с великото си дело, като качва клипа в социалните мрежи. Още по-шокиращото е, че клипът е сниман от бременната му съпруга.

Извергът е 32-годишният Пламен Петров. Той се занимава с дърводобив и живее в Тутракан, където е направен клипът. 

Оказва се обаче, че това не е първият му подобен случай. В профила на Пламен Петров във Фейсбук има и друг клип от 2015 г., в който отново настървява питбул - този път с плячка, закачена на дърво.
 
Хиляди коментари в социалната мрежа осъдиха жестоко Пламен и профилът му вече е закрит. Сред гневните коментари е и този на Магърдич Халваджиян, който е един от хората, които искат действаща зоополиция у нас.
 
"Аз не искам да превъзпитавам тези хора, а едни институции да си свършат работата, за да не може да се случва подобно нещо. Проблемът със зоополицията е много належащ”, посочва телевизионният продуцент.

За зоополиция в България се заговори още през 2015 г. Годината е 2017-а, а такава все още няма. Има 350 полицаи в цялата страна, които са обучени да работят със случаи, свързани с насилие над животни.
 
След разпространението на клипа Пламен Петров беше задържан от полицията за 24 часа и след това освободен. Образувано е досъдебно производство.

Кметът на Тутракан осъди действията на мъжа и е сезирал ветеринарните власти и Агенцията за закрила на детето за този случай.
 
"Заведено е дело срещу Пламен Петров и се надявам да има адекватно наказание за деянието му", заяви кметът Димитър Стефанов.

Водещи

Най-четени