Изграждат индустриална зона и край Петрич 13.07 | 15:06

Логистичният парк в Бургас се разширява върху държавна земя

От iNews.bg

Правителството прехвърли на община Петрич безвъзмездно правото на собственост върху два поземлени имота – частна държавна собственост, за изграждане на индустриален парк в близост до града. Очаква се там да бъдат привлечени експортно ориентирани инвестиции, да се създадат нови работни места и по-висок икономически ръст. Двата терена с обща площ над 187 дка се намират в местностите "Амушеви лъки" и "Тръстен имот" край Петрич.

На община Бургас беше предоставен имот, намиращ се в Промишлена зона "Север”. Теренът с площ от почти 6 дка се намира в съседство с общински терени, с които ще бъде обединен, за да се включи в обхвата на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Изграждането на Индустриален и логистичен парк е мярка в подкрепа на икономиката в района и разкриване на нови работни места чрез привличане на български и чуждестранни инвеститори.

С друго решение кабинетът промени от публична в частна държавна собственост статута на имот – терен от 1.3 дка и сграда, управляван от Българската агенция по безопасност на храните. Бившата ветеринарна лечебница се намира в благоевградското село Крупник. Промяната дава възможност за по-ефективно използване в бъдеще на имота и реализирането на допълнителни приходи.

Водещи

Най-четени