Издирва се един човек в района на бургаското село Веселие 16.07 | 09:48

Райони без ток и годна за пиене вода в Приморско заради потопа

От Цанка Донкова

Областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението” издирва с два екипа човек в района на село Веселие, заяви началникът на службата в Бургас комисар Васил Василев, съобщава агенция "Фокус".

Екипи на електроразпределителното дружество работят за справяне с последствията на обилните валежи, които паднаха през изминалото денонощие в района на град Приморско, като повишиха нивата на реките Ропотамо и Дяволска река, наводниха трафопостове, пътища и улици и доведоха до нарушаване на електрозахранването. Това съобщават от пресцентъра на електроразпределителното дружество.

Към момента няма цяло населено място без захранване, а отделни части в град Приморско и местността "Германка” до град Созопол, като курортният град е с нормално захранване, както и село Равадиново.

Представители на дружеството съдействат на местните власти и участват в кризисния щаб към Община Приморско. Очаква се след отводняване на съоръженията захранването да бъде възстановено в близките часове.

В същото време стана ясно, че поради кризисната обстановка и поройните дъждове в Приморско водата в селата Росен и Веселие не е годна за пиене и може да се ползва само за битови нужди, съобщават от ВиК дружеството в Бургас.

Водещи

Най-четени