Изключват учениците, пребили учителя си 11.01 | 10:23

МФВС вече задейства необходимите процедури, за да се стигне до изключването на двамата ученици

От Кремена Бедерева

Министерство на физическото възпитание и спорта настоява учениците от спортното училище във Велико Търново "Георги Сава Раковски”, който пребиха своя учител Димитър Димитров да бъдат изключени, ако бъде доказана вината им.

Спортното министерство остро осъжда постъпката на група ученици с недостойно поведение, несъответстващо на моралните норми на обществото. Това по никакъв начин не помага за изграждането на едно здраво и устойчиво поколение, на което в бъдеще да можем да разчитаме, се казва в съобщение на министерството.

Спортът трябва да възпитава и учи на уважение, толерантност и да помага за израстването на подрастващите като пълноценни членове на обществото. Качества, които явно двамата младежи не притежават. България няма нужда от такива бъдещи шампиони, на които децата ще искат да подражават, заявяват още от спортното министерство.

МФВС вече задейства необходимите процедури, за да се стигне до изключването на двамата ученици, които с действията си петнят доброто име на спорта. И тези процедури ще бъдат доведени докрай, категорични са от МФВС.

iNews припомня, че Венелин П., 18-годишен абитуриент в Спортното училище във Велико Търново, и неговият връстник Деян К. от Езиковата гимназия в града са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда на учител, съобщиха от пресслужбата на областната дирекция на МВР.

Изяснено е, че двамата ученици са състезатели от юношеския отбор на "Eтър" и заедно с други свои съотборници в сряда следобед решили да играят футбол на площадката в двора на спортното училище.

  Преподавателят по физическо възпитание в училището Димитър Димитров (49 г.), който почиствал двора от падналия сняг, без да отправя упреци към играещите младежи, изразил негодуванието си, че оградната мрежа за пореден път била скъсана.

Венелин и Деян приели упреците прекалено лично и се нахвърлили върху учителя и му нанесли при побой. С удари те го съборили на земята и започнали да го ритат. Свадата била прекратена с бързата намеса на останалите младежи в двора. Те извикали линейка и пострадалият бил откаран в болницата.

Водещи

Най-четени