Изоставиха бебе на площадка в "Младост", полицията откри майка му 30.07 | 16:26

Момиченцето е на 4-5 месеца

От iNews.bg

Майка изостави бебето си с багажа му на детска площадка в столичния ж.к. "Младост" и няколко часа по-късно беше открита от полицията.

Детето е момченце и на около 4-5 месеца. То бе намерено в близост до бл. 20 в квартала в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни.
 
В 14.25 ч. на телефон 112 е подаден сигнал от жена за оставено без надзор бебе. Тя е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, предаде Дарик.

На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите установили, че детето е в добро общо състояние. То ще бъде настанено в неонатологията на Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф. д-р Иван Митев".

Полицейските служители направиха оглед на мястото, където бе намерено бебето и разпитаха свидетели. Властите излязоха с апел към всички, които имат информация за детето или неговите родители, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото районно управление, като гарантираха анонимността им.

Няколко часа по-късно бе съобщено, че е установена майката на изоставеното бебе. Предстои тя да бъде разпитана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицията изяснява обстоятелствата около случая.

Междувременно полицията е позвънила майката на детето, която заявила, че се намира в село близо до София. В предстоящия разпит ще се изяснят обстоятелствата около случилото се.

Водещи

Най-четени