Изписаха цар Киро от болницата 15.07 | 21:10

Полицията го придружи до следствения арест

От iNews

Кирил Рашков, по-известен като цар Киро, бе изпратен в следствения арест, след като бе изписан от кардиологичното отделение на МБАЛ "Пловдив" в добро състояние, съобщава "Марица".

През цялото време пред болничната му стая пазеха служители на Съдебна охрана. Полиция имаше из цялата болница, когато окръжният съдия Екатерина Роглекова разпореди най-тежката мярка "задържане под стража" за Рашков.

Срещу него е повдигнато обвинение, че на 10 юли, без знанието и разрешението на митниците, е пренесъл през ГКПП "Капитан Андреево" силно действащо отровно вещество – 501 г. живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ.

 "Няма никакви доказателства, че живакът е щял да бъде използван за така наречените "мръсни бомби", коментира адвокатката на Рашков Росица Драгинова.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

 

Водещи

Най-четени