Изявление на Николай Денков (ОБНОВЕНА, ВИДЕО) 05.03 | 19:02

През следващите девет месеца трябва да извървим докрай реформаторския път, който начертахме миналия юни, заяви той

От iNews

През следващите девет месеца трябва да извървим докрай реформаторския път, който начертахме миналия юни. това заяви премиерът Николай Денков в Министерския съвет.

Преди два часа премиерът депозира оставката си в деловодството на Народното събрание.

" Това не е политическа игра, а спазване на дадена дума, политически феърплей и уважение към гражданите. Днес изпълнявам ангажимента, който поехме със съвместната декларация, която приехме на 6 юни 2023", каза той. Правителството ще продължи за изпълнява задълженията си и да работи, увери той.

Посочи, че регулаторите трябва да бъдат извадени от "кланово-семейните отношения" и да не бъдат използвани като бухалки. "Нужна е политическа смелост, за да имаме независими съдии и прокурори, а не осем джуджета и фалшиви нотариуси в правосъдната система", коментира Денков.

Очакванията бяха, че оставката на Денков ще бъде подадена утре - 6 март, когато се навършват 9 месеца от управлението на настоящия кабинет. Все още не е ясно кога Народното събрание ще я гласува. След това на ход е президентът, който трябва да проведе консултации с всички парламентарно представени партии и да връчи мандат на най-голямата политическа сила в 49-ия парламент - ГЕРБ-СДС.

Водещи

Най-четени