Има задържан за убийството на Виктория Маринова 10.10 | 09:07

Казва се Северин Красимиров, на 21 години, арестуван е в Германия

От Ани Романова

Има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова, предаде Нова тв, позовавйки се на свои източници при разследващите. По неофициална информация извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Той е бил засечен и на камери близо до крайбрежната алея край Дунав.

По непотвърдена информация в дома му са открити дрехи на жертвата, както и следи от кръв. Според източници на телевизията името му е Северин Красимиров, на 21 години.

"Той е от турски произход, не е циганин. Не трябва всички да сме сложени под един знаменател. Циганин няма да извърши такова нещо. Дошъл е при нас в квартала, след като се е скарал с роднини", заяви мъж от ромската махала "Селеметя" .

Северин не е познавал Виктория и я е изнасилил няколко пъти, преди да я удуши и убие, допълва Breaking.bg. Мъжът е рецидивист, крадец и е успял да избяга в Германия на 7 октомври след убийството в Русе. Укрил се е при майка си и доведения му баща в градче близо до Хамбург. Арестът му е извършен във вторник вечерта от германската полиция.

Според в. "Труд" пък арестувания в Германия заподозрян за убийството на Виктория Маринова, вече е направил пълни самопризнания. Свидетели от ромската махала "Селеметя" в Русе твърдят, че името му е Сейлядин, известен бил и като Северин Красимиров. По първоначални данни Сейлядин е роден през 1997 г., твърди изданието. Изнасилил е жертвата си няколко пъти в продължение на час, преди да я обезобрази с влачене по земята, ограби и убие. Полицията в Русе е задържала съпругата и леля му., пише още вестникът.

По-рано стана ясно, че полицията разполага с надежден свидетел на убийството на младата жена. Показанията му са били снети три дни след убийството и полицията е работила активно по-тях.

Властите отказват всякакъв коментар засега.

Водещи

Най-четени