Иновативни технологии и джип „Пустинна котка“ на SECURITY EXPO 2013 06.03 | 17:50

Силовите министерства и компании представят най-новото в областта на сигурността и отбраната

От Марио Евстатиев

Иновативна германска система за противодействие на неоторизиран достъп могат да видят посетителите на 20-то поред международно изложение за сигурност и охрана SECURITY EXPO 2013.

Иновативната система е базирана на генератор за безвредна за човека мъгла, който се задейства от датчик за движение. Мъглата дезориентира крадеца и му пречи да напусне местопрестъплението до идването на органите на реда.

За посетителите на изложението, фирмата-производител е подготвила демонстрационен павилион, в който всеки желаещ може да се увери в ефективността на системата.

Хит на изложбата е и щандът на Министерството на отбраната, където посетителите могат да яхнат истински брониран джип "Пустинна котка" и да се запознаят с работата на служба "Военна полиция".

Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" пък представя един от най-новите си противопожарни автомобили, а специалисти на службата разясняват на гражданите основните правила при попадане в пожар или аварийна ситуация.

Наред с иновативните технологии, гостите на изложението могат да се запознаят и с различните предложения на производители и дистрибутори на сигнално-охранителна техника и системи за контрол на достъпа. Една от най-големите охранителни фирми у нас предлага най-новата си концепция за защита на дома или офиса посредством безжична алармена система.

Международното изложение бе открито от Заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев и посланика на Великобритания у нас - негово превъзходителство Джонатан Алън.

Заместник-министърът на вътрешните работи бе заинтригуван от система за експресен рентгенов анализ на течности, който е особено подходящ за летища и обекти с особен режим на охрана.

Изложението се провежда в Международния изложбен център със съдействието на Българската търговско-промишлена палата, и Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана. То ще продължи до 9 март.

Водещи

Най-четени