Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия 03.07 | 11:15

На границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете „Видин“ и „Кардам“ за товарни автомобили на изход. На ГКПП „Русе“ трафикът е интензивен за леки автомобили на изход.

От iNews.bg

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия, по данни към 6.00 ч., съобщават от Главната дирекция "Гранична полиция" (ГДГП).

На границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете "Видин" и "Кардам" за товарни автомобили на изход. На ГКПП "Русе" трафикът е интензивен за леки автомобили на изход.

Пунктът "Силистра" не работи от 5:30 ч. поради технически проблем, в двете посоки. Трафикът се пренасочва към ГКПП "Силистра" - ферибот. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП "Видин" на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/ "Липница" и "Крушари"/ "Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата с Гърция интензивно е движението на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на вход и изход за леки автомобили. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси. От "Гранична полиция" препоръчват гражданите, които пътуват към Гърция, да използват и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница – "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода".

Интензивен е и трафикът в посока Сърбия, на вход на граничния пункт "Калотина" за леки автомобили. В зоната на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. 

Нормално е движението по границите със Северна Македония и Турция.  

Водещи

Най-четени