Исканията на Моника Маковей се оказаха "скандални", у нас има не повече от 900 румънци 10.03 | 20:18

"За втори път тя си позволява да се меси във вътрешните работи на България", коментират от ГЕРБ

От iNews.bg

Намирам искането на Моника Маковей за скандално, за втори път тя си позволява да се меси във вътрешните работи на България, цитирайки неверни данни. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и член на Комисията по външна политика към Народното събрание във връзка с искането на румънския евродепутат Моника Маковей за повече права на румънските цигани в България, предаде "Фокус".

 Според него Моника Маковей трябва първо да научи географията на България и да прави разлика между градове и села, защото по думите му тези, които е изброила не са села, а големи български градове.

"За втори път тя си позволява да се меси във вътрешните работи на България, цитирайки неверни данни. По данни на НСИ румънското малцинство в България не наброява 900 души", заяви Георг Георгиев.

"Не знам какво точно конкретизира. Смятам, че тя няма яснота изобщо тези групи къде са, в какъв състав са и дали се определят като румънско малцинство. Ако тя има някакви данни да ги представи коректно", заяви депутатът

Георгиев отбеляза, че не това е редът, по който трябва да се поставят искания към България.

"Не смятам ,че това е редът, по който трябва да се прави. Тя си позволява доста вероломно и в един странен порядък да коментира въпроси, които явно не разбира и няма информация", добави депутатът.

Водещи

Най-четени